Saturday, April 25, 2015

Restoran Satay Sedap Taman Ukay PerdanaRestoran Satay Sedap terletak di Taman Ukay Perdana 1. Tertarik dengan papan tanda nama kedai setelah beberapa kali melewati hadapan kedai tersebut, petang semalam terjebak untuk merasai sejauh mana kesedapan satay ini sepertimana nama yang di beri.

Cukup sekadar untuk makan kami anak beranak, pesanan sekadar untuk menggalas perut. Harga bagi secucuk satay adalah sepertimana gambar di atas. Agak boleh tahan juga harganya. Harap berbaloi dengan nama jolokan iaitu sepertimana nama kedai.

 Satay Ayam

Satay Ayam tak sempat nak rasa sebab di makan oleh anak lelaki. Mungkin sedap walaupun dia hanya makan 3 cucuk sahaja tapi disebabkan saiz yang besar mungkin itu sudah memadai baginya. Manakala Satay Daging pula kami suami-isteri berkongsi rasa yang sama. Memang sedap dan tiada kompromi.

 Satay Kambing & Daging


Manakala bagi Satay Perut & Satay Kambing, rasanya tidak begitu teruja sangat untuk aku coret di sini. Itulah pandangan kami berdua. Kurang sedap di mulut kami, mungkin berbeza di lidah orang lain. Allah swt Maha Adil dalam mengagihkan rezeki kepada hamba Nya. 

Satay Perut

Bagi sesiapa yang berminat, bolehlah berkunjung ke Restoran Satay Sedap. Bagi aku kali ini mungkin hanya untuk sekadar mencuba sahaja. Mungkin tempat lain lebih kena dengan selera aku.

2 comments:

Fazleyatul Aini said...

arghhh menggoda nyaaaaaaaaaa

cahayahidupku.blogspot.my said...

Besar2 Daging satay dia tu eelobor, kekadang tengok tekak masing2 ye tak..