Monday, January 04, 2016

Melaka Kitchen Bangi & Pok Wa Etok Salai

Selesai urusan di Bangi Gateaway (urusan orang perempuan), Dengan menggunakan aplikasi MakanJom kita boleh mengetahui kedai makan berhampiran dan boleh baca review terlebih dahulu. Malah lebih memudahkan lagi boleh menggunakan aplikasi maps terus ke kedai yang di inginkan. 

Pilihan pertama adalah mencari ikan bakar namun kecewa setelah D'Kenali Ikan Bakar Stim Berempah & Restoran Ana Ikan Bakar Petai tutup. Mungkin masih belum di buka, membawa kami ke pilihan kedua iaitu Melaka Kitchen.


Restoran Melaka Kitchen terletak di alamat No.32-G, Jalan Medan PB3A, Seksyen 9, Bangi atau boleh klik di facebook Melaka Kitchen. Antara menu yang di pesan adalah Kari Kepala Ikan dan Asam Pedas Tenggiri. Manakala harga bagi menu tersebut agak berpatutan. (harga yang di paparkan tidak termasuk set nasi putih).

Secara keseluruhan agak memuaskan walaupun servis perkhidmatan masih boleh di pertingkatkan dengan tempoh masa menunggu jika dapat di pendekkan serta mengamalkan konsep "first in first out". Takkan lah si A yang datang dulu pesan menu X tapi si B yang dapat dulu walaupun datang kemudian dengan pesanan menu yang sama.


Ha....tuh dia siapa cakap etok salai takde jual di KL (KL adalah merujuk kepada lembah kelang termasuk selangor). Malah status berkenaan etok salai yang di up dekat facebook mendapat respon yang positif dari penggemar-penggemar etok salai. Hahahaha.... apa lagi. Sesaper yang nak beli etok salai, ada nombor fon terpampar kat gambar tu. 

14 comments:

mama tisya said...

tu la etok tk pernh jupo lg kt kl..aritu bila tgk kwn bli kt bangi nmpk best jah..rindu etok klate

hainom OKje said...

Hal org pompuan apa agaknya ek...Beli tudung lew tu...
Bangi mmg kaya tempat makan, best kalau makan kat Bangi tu. Semuanya ada...

Lama tak makan etok....pernah sekali dulu rasanya 20 tahun lepas

Sharinginfoz said...

aplikasi makanjom ni bagus gak, ada le beberapa kali guna

Fazleyatul Aini said...

etok tu apa first time tengok. macam lala pon ada gak eh

Bunda_nora said...

Sedapnyer nampak...bunda tak pernah sampai lagi...

Fairus nurfajilah Anuar said...

ade lg ke skg?

eelobor said...

apa yang ada lagi tu maksud Fairus Nurfajilah Anuar? Pasal etok salai ker pasal restoran tu?

abdul rahman said...

Gerai etok ada lagi tak

Ari said...

Sekarang ada lg ke gerai pokwa tu

cik ainanana said...

etok salai.. aduui cravingnya sis, ada lagi ke eyh?

cik ainanana said...

etok tuu ada lg tak kak?

Unknown said...

Etok tu ade lagi ke dijual kat situ?

eelobor said...

alamak...tak tau la masih ada lagi ker tak jual kat situ. sebab sekali tu jer pun saya pergi sana

Blue_roses said...

Sedapnya etok. Kat area dengkil xde ke etok :') xnk buat cod ke dengkil ke heheh