Friday, June 05, 2020

Cara Untuk Menuntut Kembali Baki Wang Dalam Kad Touch 'n Go Yang Hilang - HAKIKATNYA SELEPAS 5 BULAN PUN MASIH BELUM DAPAT LAGI

*UPDATE: 09 NOVEMBER 2020

DAN HAKIKATNYA UNTUK MEMOHON REFUND INI ADALAH TIDAK SEMUDAH SEPERTI MANA TERTERA DALAM SYARAT DINYATAKAN SEPERTIMANA GAMBAR DI BAWAH. SEHINGGA KE HARI INI, MASIH BELUM DAPAT KEMBALI BAKI WANG YANG HANYA CUMA SEBANYAK RM30 LEBIH.


Sekiranya anda kehilangan kad Touch 'n Go yang masih mempunyai baki yang banyak dalam kad tersebut, anda boleh menuntut kembali baki wang tersebut dengan mengisi borang secara atas talian.

Anda boleh membuat carian di laman carian google berkenaan e-Refund touch 'n go. Paparan adalah seperti gambar di bawah.

Seterusnya anda boleh tekan butang cetak (print) untuk simpanan peribadi atau screenshot jer untuk rujukan di masa hadapan. Setelah itu anda akan menerima email yang berkaitan. (simpanan untuk pekasam)

Permohonan pembayaran balik baki kad akan diproses dalam tempoh 30 hari bermula daripada tarikh penghantaran borang e-Refund oleh pelanggan. (walaupun dah lebih 5 bulan atau 150 hari masih belum dapat wang).

 Sekian, semudah ABC jer kan (HAKIKATNYA BUKAN MUDAH YER). Tunggu duit masuk jer la dalam akaun bank. (tunggu jer la kalau ada rezeki nanti, ada la kut)

*kemaskini terkini = selang beberapa hari selepas kemaskini bertarikh 9 November 2020, akhirnya duit tersebut telah di masukkan ke dalam akaun bank.

No comments: